Zapomeňte na kečup – rajčatová omáčka na špagety

Také vaše děti milují špagety či jakékoli jiné těstoviny?

Zapomeňte na kečup a připravte jim skvělou omáčku z rajčat, cukety a lilku. Je výborná, plná zeleniny. A v létě, kdy jsou naše zahrádky doslova zaplavené úrodou cuket a rajčat, že nikdo neví, co s nimi, bude skoro zadarmo.

Můžete vyzkoušet i celozrnné těstoviny, které proti semolinovým obsahují více vlákniny a minerálů.

Na olivovém oleji nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidejte na kostičky nakrájený lilek, cuketu, chvíli restujte. Poté přidejte v létě čerstvá rajčata, mimo sezónu pasírovaná rajčata (skvělá mají ve sklenici v Lidlu, pozor, s příchutí bazalky již mají ve složení cukr). Osolte, ochuťte oreganem, bazalkou a duste do měkka. Pokud chcete kousky zeleniny před všetečnýma dětskýma očima skrýt, rozmixujte na husté pyré. Já mixuju pouze na půl, aby část zeleniny zůstala v celku. Lze přidat česnek a kousky tuňáka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *