2. týden

Luštěniny

Tento týden se budeme věnovat luštěninám v jídelníčku dětí.
Ukáži ti luštěniny, které patřily tradičně na náš stůl, ale postupně se z našeho jídelníčku vytratily, a to je škoda. Dokáží opět krásně zpestřit stravu a navíc oproti masu přináší další významné látky do výživy dětí.
V praktickém videu ti ukáži různé druhy luštěnin a možností, jak lze luštěniny dětem také nabízet. 
A na závěr si každou luštěninu představíme a naučíme se, jak s ní můžeš v kuchyni pracovat. 

LUŠTĚNINY VE SVĚTĚ ZDRAVÉ VÝŽIVY

JAK VYPADAJÍ JEDNOTLIVÉ DRUHY LUŠTĚNIN

JAK SPRÁVNĚ UVAŘIT LUŠTĚNINY

A TEĎ SE PUSTÍME DO VAŘENÍ…

ČOČKA

ČOČKA V KUCHYNI

MUFFINY Z ČERVENÉ ČOČKY

ČOČKOVÝ DHÁL

ČOČKOVÁ POMAZÁNKA

CIZRNA

CIZRNA V KUCHYNI

 

CIZRNOVÁ ŠŤOUCHANICE

 

CIZRNOVÁ POMAZÁNKA

 

CIZRNOVÉ SUŠENKY

 

Ve video receptu jsem se přeřekla :-). Sušenky se nepečou 50 minut, ale jen 15!

HRÁCH

HRÁCH V KUCHYNI

 

HRÁŠKOVÁ POLÉVKA 

HRACHOVÁ KAŠE S KOŘENOVOU ZELENINOU

 

FAZOLE

FAZOLE V KUCHYNI

FENYKLOVÁ POLÉVKA S BÍLÝMI FAZOLEMI

FAZOLOVÉ MUFFINY

FAZOLOVÁ POMAZÁNKA z pečené zeleniny

JAK ZDRAVĚ SOLIT A OCHUCOVAT POKRMY

JAK KLÍČIT NEJEN MUNGO

Procesem klíčení se každé semínko probouzí k životu. Odehrává se v něm mnoho změn, mj. dochází k významnému navýšení živin a klíčky jsou tak opravdu plné života a vitality, kterou mohou snadno předat i nám. Zapojte děti do klíčení – malí zahradníci budou s radostí opečovávat rostlinky a těšit se na první ochutnání. 

Vstupte do světa klíčení v minikurzu PROBUĎ JARO V KUCHYNI.

PŘEHLEDY A RECEPTY KE STAŽENÍ