Tereza Bicanová

Jak vařit hravě a zdravě

Ucelený třídílný praktický kurz vaření

Od začátečníka k profesionálovi

 

Co se v jednotlivých dílech kurzu společně naučíme a uvaříme?

  1. díl Sacharidy aneb energie na celé dopoledne

  • druhy obilovin (lepkové a bezlepkové), jejich použití a příprava pokrmů
  • co je dobré mít stále v zásobě a co postupně vyřadit
  • čím sladit, cukr versus sladidla, co je lepší?
  • snídaně, která zahřeje u srdce a nastartuje metabolismus
  • hlavní chody z celých zrn a jejich variace
  • sladké i slané svačiny do práce i do školy
  • jak je to dnes s moukou a pečivem v obchodech, ochutnávka kváskového chleba
  1. díl Luštěniny jako základ jídelníčku našich prababiček

  • druhy bílkovin (živočišného a rostlinného původu) a jejich využití v praxi
  • proč máme dnes bílkovin nadbytek a jak poznat ty kvalitní
  • příprava a zpracování luštěnin, aby nenadýmaly a snadno se trávily
  • jak luštěniny správně naklíčit a proč patří klíčky do zdravého jídelníčku
  • jednoduché a rychlé pokrmy z luštěnin
  • luštěninové pomazánky, ta nejlepší volba na namazání na chleba či jako dip do salátu
  • dezerty z luštěnin jsou skvělou možností, jak luštěniny nabídnout i mlsným dětských jazýčkům
  1. díl Kdo se bojí tuků nesmí do kuchyně

  • zdravé a nezdravé tuky a jejich zařazení do jídelníčku v praxi
  • které tuky se hodí na smažení, pečení a které patří do studené kuchyně
  • proč tuky potřebujeme a bez nich neshodíme přebytečná kila
  • jak vyrobit ořechové mléko a kde se dá všude využít
  • jak na zdravé čokoládovo-oříškové pomazánky
  • avokádo jako superpotravina do pomazánek, salátů, ale i domácích zmrzlin
  • mlsat se dá i zdravě a bez lepku

 

Co všechno získáte?

  • 9 hodin praktického vaření včetně 24 receptů, které společně uvaříme
  • 50 receptů si odnesete domů v tištěné podobě
  • rychlé, chutné a jednoduché recepty ze snadno dostupných surovin
  • naučíte se základy zdravé výživy a jak sestavit vyvážený jídelníček v praxi
  • obohatíte svůj jídelníček o nové suroviny a získáte zkušenosti s jejich zpracováním
  • nebudete se pouze dívat, jak někdo vaří, ale budete skutečně vařit vy sami
  • předám vám své několikaleté zkušenosti
  • rady a triky, jak si co nejvíce zjednodušit a zefektivnit práci v kuchyni
  • vše, co uvaříte, ochutnáte
  • odnesete ochutnat domů pro své blízké
  • vaření v malém kolektivu vám přinese možnost individuálního přístupu, příjemně prožitý večer
  • na závěr kurzu obdržíte certifikát o absolvování kurzu Vařím hravě a zdravě

 

Jaký je časový harmonogram celého kurzu?

Kurz bude probíhat vždy od 18:00 do 21:00 od poloviny března do polovinu května v těchto termínech: 16. 3., 20. 4., 18. 5. 2020 na Základní škole Ing.M.Plesingera-Božinova Neratovice.

 

Kolik to všechno bude stát?

Běžná cena je 1 770 Kč, nyní vánoční akce pro vás  1 390 Kč.

 

Jak bude dárková poukázka vypadat?

Dárková poukázka bude velikosti A4. V dostatečném předstihu ji lze upravit dle vašich osobních přání. Současně s poukázkou se můžete těšit i na malý dárek.

Chci zakoupit kurz za vánoční cenu.

VYPLŇTE FORMULÁŘ NÍŽE S PŘEDMĚTEM „VÁNOCE16“