Slaný koláč z červené řepy

Miluji červenou řepu a zvlášť v zimě. Je cenově dostupná po celé zimní období a dá se z ní uvařit téměř cokoli. Od zapečené přílohy k masu, přes saláty, pomazánky až po sladké dezerty. Dnes bych ráda sdílela můj recept na slaný koláč. Mám ráda, když si můžu dát připravené jídlo předem do trouby a naprogramovat večeři na konkrétní čas, zvláště o víkendu, když se vracíme z výletu hladoví a chceme hned něco jíst 🙂

Jednoduchý recept, který můžete variovat dle své chuti.

Na těsto budete potřebovat: 125g másla nebo ghí, 220g celozrnné špaldové mouky, 1 žloutek, špetka soli, 1 lžíce vody

Náplň: 500g uvařené řepy (lze zakoupit již předvařenou zavakuovanou), 200g kozího sýra, 3 vejce, 1 smetana 33%

Uhněteme těsto, kterým vyložíme dortovou formu, dno propíchneme vidličkou. Pokud máme čas, můžeme těsto nechat předpéct cca 10 minut. Poté koláč naplníme na plátky pokrájenou řepou a kozím sýrem. Celé zalijeme smetanou s rozšlehanými vejci.

Pečeme na 180°C cca 20-30 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *