Tereza Bicanová

RIZOTO na milion způsobů

Miluji rizota. Existuje totiž nespočet možností – s masem, se smetanou, s různými bylinkami. Jedno mají vždy společné – rýže a hóóódně zeleniny. Když vařím rizoto mám vždy otevřenou fantazii. A hlavně další velké plus je, že do rizota se schová všechno (tím myslím, každý kousek zeleniny, který zbyde z jiného vaření) a všichni ho u nás doma mají rádi.

Tohle je nejnovější recept na rizoto s dýní a kousky kuřecího masa.suroviny: cibule, zelenina různé druhy (cuketa, paprika, pórek, řapíkatý celer, kukuřice, dýně), sůl, pepř, kurkuma, rýže dlouhozrnná

Na oleji orestuji na kostičky nakrájenou cibuli, postupně přidávám nakrájenou zeleninu vždy od té nejtvrdší k nejměkčí a kousky kuřecího masa (jindy zase tuňáka). Chvíli restuji, poté přidám opranou rýži, zaliji dvojnásobkem vody či zeleninového nebo masového vývaru (záleží co mám), osolím, opepřím, dochutím i jinými bylinkami či kurkumou. Přiklopím pokličkou a na mírném plameni nechám vařit dokud není rýže hotová a voda se úplně nevyvaří. Na samý konec přidávám nadrobno nasekaný pórek nebo jarní cibulku, petrželku.

Lze zalít smetanou, posypat sýrem. Záleží jen na vás a vaší chuti.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *