Tereza Bicanová

Pesto z medvědího česneku

Vždy když se po zimě těším na jaro, je jedním z důvodů i pravidelný rodinný výlet spojený se sbíráním medvědího česneku. Miluji jeho vůni a chuť, dokonale dochutí jakýkoli pokrm. Ale jak si uchovat tuto pochoutku mimo jeho období růstu? Pesto je na to skvělé. Dokáže totiž uchovat všechny cenné látky medvědího česneku až na půl roku. Suroviny: 150g medvědího česneku (je to opravdu velká hromada :-)), 10g soli, 100 – 120 ml olivového olej

Postup: Medvědí česnek pečlivě omyjeme a osušíme. Vložíme do mixéru společně se solí a olivovým olejem. Rozmixujeme na pesto. Pokud vám nevadí oříšky, můžete přidat najemno namleté oříšky, já mám ráda kešu a přidávám na tohle množství vždy kolem 30g. A místo sýra pesto trochu dochutím lahůdkovým droždím (to jsou inaktivované kvasnice, koupíte ve zdravé výživě, pozor neplést s droždím na pečení :-)) Nakonec dám pesto do skleniček a hladinu ještě zaliji olivovým olejem.

Pozor, aby vám pesto vydrželo dlouhou dobu, nesmí koukat nad hladinu oleje, proto vždy když část pesta odeberete, znovu dolijte olej tak, aby bylo vše pečlivě zakryté.

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *