Tereza Bicanová

Ořechovo-mrkvový dort

Také vás lákají RAW dorty?

Mám pro vás jednu inspiraci z fcb Bezlepkové dobroty. Vyzkoušela jsem a hned napoprvé vše dopadlo na jedničku.

Dort neměl chybu, tedy až na to, že byl hned pryč 🙂

Použijte menší dortovou formu o průměru 22 cm.

Suroviny na korpus:
2 mrkve (celkem 250 gramů)
200 g ořechů (vlašské, para, mandle – je to jedno – já kombinovala para s mandlemi)
125 g datlí
40 g kokosu
3 polévkové lžíce medu
1 čajová lžička skořice
1/2 čajové lžičky perníkového koření

Suroviny na polevu:
100 g kešu ořechů
3 polévkové lžíce citronové šťávy
3 polévkové lžíce medu
4 polévkové lžíce vody
2 polévková lžíce kokosového oleje
špetka vanilky

Kešu ořechy namočte nejlépe přes noc do vody. Datle stačí namočit 2 hodiny předem. V mixéru nahrubo rozsekejte mrkev, přidejte slité namočené datle a ostatní suroviny a rozmixujte pomocí krátkých pulsů tak, aby stále zůstaly menší kousíčky. Pozor, nerozmixujte to do homogenní pasty. Těsto natlačte do dortové formy a dejte do lednice odležet. Mezitím slité kešu společně s ostatními surovinami rozmixujte na jemný hladký krém. Kokosovým olejem jsem nešetřila, aby poleva poté dobře ztuhla. Polevu rozetřete rovnoměrně na korpus a nechte 6 hodin nebo přes noc uležet. Zdobit můžete dle libosti 🙂

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *