Tereza Bicanová

OBRÁCENÝ HRUŠKOVÝ KOLÁČ

Když vám kamarádi přivezou ošatku hrušek se slovy “… je zapotřebí je rychle spotřebovat…”. Začnete honem rychle přemýšlet, co jak všechno to množství zpracovat. Protože mám 2 syna, který miluje přesnídávky, volba je jasná – něco rozvařím na přesnídávky. Holky zase milují křížaly, takže část hrušek nasuším. A k odpolední kávičce padla volba na OBRÁCENÝ HRUŠKOVÝ KOLÁČ, který krásně vláčný a nízkosacharidový. 

Suroviny:
3 vejce, 2 lžíce kokosového cukru, 2 lžíce mouky (jakoukoli preferujete), 200g másla, 200g mletých mandlí, 1/4 lžičky sody, 170g cukru (to je teda mazec, dala jsem 50g a úplně to stačilo:-))) 3 hrušky
Vejce utřete s cukrem a měkkým máslem do pěny, přidejte najemno mleté mandle, mouku a sodu. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, posypeme kokosovým cukrem a poklademe plátky pokrájených hrušek. Hruškami nešetřete 🙂. Na hrušky nalijeme těsto a dáme péct na cca 60 minut při 160°C. Po upečení z koláče sundáme pečící papír a překlopíme ho na talíř, aby hrušky byly nahoře.
Dobrou chuť.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *