OBRÁCENÝ HRUŠKOVÝ KOLÁČ

Když vám kamarádi přivezou ošatku hrušek se slovy “… je zapotřebí je rychle spotřebovat…”. Začnete honem rychle přemýšlet, co jak všechno to množství zpracovat. Protože mám 2 syna, který miluje přesnídávky, volba je jasná – něco rozvařím na přesnídávky. Holky zase milují křížaly, takže část hrušek nasuším. A k odpolední kávičce padla volba na OBRÁCENÝ HRUŠKOVÝ KOLÁČ, který krásně vláčný a nízkosacharidový. 

Suroviny:
3 vejce, 2 lžíce kokosového cukru, 2 lžíce mouky (jakoukoli preferujete), 200g másla, 200g mletých mandlí, 1/4 lžičky sody, 170g cukru (to je teda mazec, dala jsem 50g a úplně to stačilo:-))) 3 hrušky
Vejce utřete s cukrem a měkkým máslem do pěny, přidejte najemno mleté mandle, mouku a sodu. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, posypeme kokosovým cukrem a poklademe plátky pokrájených hrušek. Hruškami nešetřete 🙂. Na hrušky nalijeme těsto a dáme péct na cca 60 minut při 160°C. Po upečení z koláče sundáme pečící papír a překlopíme ho na talíř, aby hrušky byly nahoře.
Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *