Krémová polévka z fenyklu

Dlouho jsem nevěděla, jak fenykl zařadit do našeho jídelníčku. Tedy kromě fenyklového čaje proti “prdíkům” u dětí.

Teď ale mluvím o celé hlíze, která je za syrova podobná řapíkatému celeru.

Nakonec jsem objevila tento recept. Jednoduchý na přípravu a chuť je přitom lahodná a jemná. Určitě vyzkoušejte.

V pánvi nechte zesklovatět najemno nakrájenou cibuli, přidejte na kousky nakrájený fenykl, chvíli restujte. Přidejte plechovku bílých fazolí, podlijte bílým vínem a nechte odpařit alkohol. Osolte, opepřete, zalijte zeleninovým vývarem a vařte cca 30 minut. Celé rozmixujte, díky fazolím vznikne jemná krémová konzistence. Můžeme ozdobit slunečnicovými semínky a dýňovým olejem.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *