Dýňovo-sýrové rizoto

Dýně je chutná zelenina, která kraluje u nás v kuchyni po celou zimu. Tentokrát s vámi chci sdílet chutné rizoto, které se hodí i pro naše nejmenší. Je lehce stravitelné a přitom dokonale výživné. Pro chlapy, lze celý pokrm dochutit chilly a přidat navíc kousky masa.

Já jsem na fotce ještě navíc přidala pórek a mrkev. Pokud ho chcete mít ale jemné a hladké, udělejte ho přesně podle níže uvedeného návodu.

Ingredience: 300g dýně, 1 kelímek ricotty, olivový olej, 1 menší cibule, 1 lžička kurkumy, 1 lžička oregana nebo provensálského koření, 200g rýže a dvojnásobek domácího zeleninového vývaru.

Nejprve si upečte na kostky nakrájenou dýni v troubě nebo pokud spěcháte a nemáte ji pečenou z předešlého dne, uvařte ji v páře /bude během chvilky měkká/. Rozmixujete na pyré. Mezitím si na oleji smažte cibulku, orestujte opranou rýži nasucho a nechte rozvonět. Poté přidejte koření, zalijte zeleninovým vývarem a pod pokličkou bez míchání nechte rýži uvařit dokud se vývar nevstřebá. Nakonec vmíchejte pyré s ricottou a dosolte dle potřeby. Lze vmíchat i čerstvě nasekanou zelenou petrželku nebo jarní cibulku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *