Dýňové muffiny bez mouky

Tyto muffinky se mi povedly hned na první pokus. Díky dýni jsou vláčné, namleté mandle s lněným semínkem skvěle zastoupí mouku a mnohonásobně zvýší výživovou hodnotu celého dezertu. Naše rodina moc nesladí, takže za mě jsou díky medu sladké tak akorát. Kdo rád mlsá musí si sladidla přidat o něco více 🙂

Použité suroviny: 250g vařené dýně rozmixované na pyré, 3 lžíce kokosového oleje, 2 lžíce rostlinného mléka, 1/4 lžičky skořice, 280g mletých mandlí, 3 vejce, 100g medu, 3 lžíce mletého lněného semínka, špetka soli, 1 lžíce prášku do pečiva.

Vše smíchejte do hustšího těsta. Nalijte do formiček na muffiny a pečte na 180°C cca 30 minut. Propečenost muffinů zkuste špejlí. Po vychladnutí od druhého dne uchovávám v lednici, muffiny více zvláční a získají ještě více na chuti a lehkosti.

Moje tipy:

Jelikož jsem pekla v troubě, přihodila jsem na plech i dýni, není tak nasáklá vodou a získá na větší chuti. Lněné semínko mi jak na potvoru došlo, a proto jsem sáhla po chia. Klasický kypřící prášek nepoužívám, peču s vinným kamenem a vždy přidám i trochu sody.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *