Dýňová polévka plná živin

Dýňovou polévku dnes zná každý. Najdete ji v každém podzimním čísle časopisu. Jak ji děláme u nás doma, aby byla výživově hodnotná, sytá a přitom jemná? Základem je vývar, já používám zeleninový. Skvělým zdrojem minerálů snadno vstřebatelných pro naše tělo jsou mořské řasy. Vždy když vařím polévku, kterou na závěr mixuju, vařím v ní i kousek řasy. Dýňovou polévku zahušťuji pomocí červené loupané čočky. Suroviny: 1 cibule, 1/2 dýně, 1l zeleninového vývaru, 150g červené čočky, sůl, pepř, tymián, 2cm mořské řasy wakame.

Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme na kostky nakrájenou dýni, osolíme a okořeníme. Chvíli restujeme a poté zalijeme zeleninovým vývarem a vložíme kousek řasy. Když přijde vývar k varu, nasypeme opranou červenou čočku. Vaříme do změknutí čočky a dýně. Poté celé rozmixujeme dohladka.  Pokud je polévka příliš hustá, můžeme ještě dolít vodou. Servírujeme s opraženým dýňovým semínkem a zakápneme dýňovým olejem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *