Tereza Bicanová

Chřestová omáčka na těstoviny

Ne každý nabídne svým dětem chřest. Chřest je poměrně drahá záležitost, co když to nebudou jíst? Já jsem to riskla. Pojistila jsem si to. Těstoviny přeci miluje každé dítě. A tak jsem uvařila chřestovou omáčku na těstoviny.  A světe div se, vyšlo to. Skvělá chřestová omáčka na těstoviny pro moje holky slavila úspěch.  Suroviny: 300g zeleného chřestu, 1 malá cibule, 1/2 smetany ke šlehání, 100g čerstvého kozího sýra, 50g parmezánu, sůl, pepř

Chřest si na koncích oloupeme, odkrojíme cca 2cm zdřevnatělé konce. Zbytek chřestu pokrájíme na kratší kousky. Přidáme do hrnce s vroucí osolenou vodou a krátce povaříme 3-5 minut. Mezitím si na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Zalijeme smetanou a přidáme rozpustit kozí sýr. Poté přidáme uvařený chřest a celé rozmixujeme dohladka. Parmezán můžeme přidat do omáčky na zahuštění nebo si ho necháme na ozdobení celé omáčky. Omáčku na závěr ještě dochutíme solí nebo pepřem. Servírujeme s těstovinami.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *