Ne každý nabídne svým dětem chřest. Chřest je poměrně drahá záležitost, co když to nebudou jíst? Já jsem to riskla. Pojistila jsem si to. Těstoviny přeci miluje každé dítě. A tak jsem uvařila chřestovou omáčku na těstoviny. A světe div se, vyšlo to. Skvělá chřestová omáčka na těstoviny pro moje holky slavila úspěch. Suroviny: 300g zeleného chřestu, 1 malá cibule, 1/2 smetany ke šlehání, 100g čerstvého kozího sýra, 50g parmezánu, sůl, pepř
Chřest si na koncích oloupeme, odkrojíme cca 2cm zdřevnatělé konce. Zbytek chřestu pokrájíme na kratší kousky. Přidáme do hrnce s vroucí osolenou vodou a krátce povaříme 3-5 minut. Mezitím si na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Zalijeme smetanou a přidáme rozpustit kozí sýr. Poté přidáme uvařený chřest a celé rozmixujeme dohladka. Parmezán můžeme přidat do omáčky na zahuštění nebo si ho necháme na ozdobení celé omáčky. Omáčku na závěr ještě dochutíme solí nebo pepřem. Servírujeme s těstovinami.