Batátové lasagne

Lasagne Bolonese má ráda většina z nás, hlavně děti.

Avšak tento rychlý a snadný pokrm s podmanivou chutí sladkých brambor ozvláštní váš jídelní stůl zcela určitě.

Navíc batáty nepatří nutričně mezi sacharidy jako právě brambory, tudíž je tento pokrm kaloricky mnohem lehčí.

Místo klasických lasagní použijete na tenké plátky nakrájené batáty. Bešamel nahradíte lehčí variantou – smícháte 2 kelímky cottage sýra s vejcem, ochutíte solí, pepřem a oreganem. Mleté maso orestujete na cibulce, podlijete 2 plechovkami loupaných rajčat a ochutíte tymiánem, rozmarýnem a dusíme do měkka. Poté vrstvíme do pekáčku jako lasagne. Poslední vrstvu můžeme posypat sýrem. Pečeme cca 40 minut.
Ráda o víkendu peču, protože si můžu jídlo připravit ráno, troubu naprogramovat, a když se vrátíme s rodinou z výletu je hotovo.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *